Algemeen

Interview met alleskunner Zimra Geurts

Zimra Geurts: “Dit is mijn lichaam, dus bekijk het maar”

 

Waar presentatrice, model en alleskunner Zimra Geurts in de eerste editie van iLOV nog sprak over haar nieuwe televisieprogramma, gaat ze nu met haar eigen lingeriemerk Zimbra Lingerie een nieuw avontuur aan. Vrouwen een positief gevoel meegeven, dit zelf ook uitstralen en vooral zorgen dat wat voor lichaam je ook hebt, er altijd een mooie beha te vinden is die goed zit én betaalbaar is. Klinkt als… precies waar menig vrouw al jaren op wacht. Daar moesten we dus hoognodig over bijpraten.

Je besloten een lingerielijn te lanceren waar vrouwen met grote borsten ook terecht kunnen voor een mooie beha. Hoe heb je dat de afgelopen jaren zelf opgelost?
“Nou, eerlijk gezegd ik was al een paar jaar best gefrustreerd. Als je grote borsten hebt, betaal je vaak de jackpot voor een mooie beha. Daarbij vind ik dat de lingerie-industrie een te eenzijdig beeld laat zien van vrouwenlichamen, dus besloot ik het met Zimbra Lingerie over een andere boeg te gooien. Ik heb echt een topteam achter me, dus ik hoop dat het aanslaat en vrouwen kan helpen weer een goed gevoel over hun lichaam te krijgen.”

           ‘Wat dan zo stijlvol lijkt, is bij mij ineens ‘aanstootgevend’’


Veel vrouwen schamen zich voor hun grote borsten of zijn bang dat tops met een lage hals al snel als ‘te uitdagend’ gezien worden door anderen. Hoe ervaar jij dat?
“Klopt, dat blijft lastig. Dan zie je weer een leuke trend voorbij komen en word je helemaal verliefd maar dan staat het bij grote borsten toch net weer even anders. Wat dan zo stijlvol lijkt, is bij mij ineens ‘aanstootgevend’.”

Hoe los je zo’n situatie op als je iets wel echt heel mooi vindt?
“Over het algemeen let ik er in mijn vrije tijd wel op dat ik iets aantrek wat goed past bij mijn figuur en vorm, vooral omdat ik het lekker vind om me gewoon op mijn gemak te voelen. Maar, soms denk ik ook wel ‘bekijk het maar’, hoor. Dan draag ik precies wat ik wil.”

Hoe deal je met mensen negatief commentaar leveren op, of ongepaste opmerkingen maken over je lichaam, bijvoorbeeld op social media?
“Negatief commentaar blijf je houden helaas, vooral online. Wel geloof ik dat hoe meer online het ‘goede voorbeeld’ gegeven wordt, hoe meer positieve vibes de overhand nemen.”

             ‘Soms denk ik ‘bekijk het maar’’


Hoe ga je om met dagen waarop je minder lekker in je vel zit en minder positief naar je lichaam kijkt?
“Ik heb acht jaar lang eetstoornissen gehad, dus toen had ik daar erg veel last van. Inmiddels ben ik alweer bijna vijf jaar eetstoornisvrij en dagen waarop ik minder lekker in mijn vel zit werden geleidelijk minder – tot ik daar, zoals nu, vrijwel geen last meer van had. Soms heb ik een minder strak buikje, maar dat vind ik nu schattig; rond feestdagen of andere gezelligheid betekent het gewoon dat ik het naar mijn zin heb gehad.”

Dat klinkt bevrijdend…
“Ik laat mijn humeur niet meer bepalen door wat de weegschaal zegt of als het af en toe in de spiegel wat ‘slapper’ oogt. Ik ben een mens en vind een mooi en fijn leven leiden zonder constante stress of dat ‘stemmetje in je hoofd’ veel belangrijker, het zit namelijk oprecht allemaal alleen maar in je eigen hoofd.”

‘Alles begint bij wat je zelf gelooft en daar, bij jezelf, los je ook alles op’


Wat wil je vrouwen meegeven met betrekking tot zelfvertrouwen?

“Dat stemmetje in je hoofd ben jij niet, dus geef er lekker geen gehoor aan. Alles begint bij jezelf en jouw eigen (misschien wel negen van de tien keer) onbewuste manier van denken over jezelf. Jij en jij alleen bent de sleutel naar je eigen geluk en zelfvertrouwen. F*ck wat de maatschappij jou probeert te vertellen over hoe je eruit moet zien. Alles begint bij wat je zelf gelooft en daar, bij jezelf, los je ook alles op.”

Waar haal jij zelfvertrouwen uit?
“Uit mezelf; dat is oprecht de enige plek waar dat echt kan. Volledig en echt zelfvertrouwen en geluk vind je alleen in jezelf en door de strijd aan te gaan met jouw eigen, soms onbewuste, manier van denken.”

Wat voor invloed hebben social media volgens jou op de ‘body positivity movement’?
“Tegenwoordig zie je gelukkig steeds meer positieve beelden en verhalen voorbij komen op social media, wat ik goed en belangrijk vind. Als tiener was ik al onwijs vatbaar voor de invloed van media en die invloed is in de loop der jaren alleen maar groter geworden.”

‘Volledig en echt zelfvertrouwen en geluk vind je alleen in jezelf’


Maak je daar zelf ook deel van uit volgens jou? Waarom wel/niet?
“Ik hoop het wel. Het is in elk geval absoluut mijn bedoeling en met ZimBra lingerie nog meer. Ik probeer op mijn eigen social media altijd zo eerlijk mogelijk te zijn op het gebied van uiterlijk.”

Wat vind je het mooist aan jezelf?
“Ik vind dat altijd een lastige vraag. Ik kijk liever naar innerlijk en ben ervan overtuigd dat als daar alles goed zit, je dat ook uitstraalt. Dan vind ik mezelf het mooist.”

Vanaf 16 november 2017 verschijnt haar eigen lingeriemerk op de markt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *